Els criteris generals d’admissió d’estudiants són els establits en el RD 99/2011 pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, en el seu Article 7 (veure Marc legal).
Criteris específics d’Admissió al Doctorat en Matemàtiques
Així mateix, s’hauran de seguir els següents criteris d’admissió que la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat en Matemàtiques ha establit:
- L’admissió d’alumnes de Doctorat dins del Postgrau de Matemàtiques es realitzarà per part de la Comissió Acadèmica del Doctorat nomenada a aquest efecte. Podran realitzar el doctorat aquells alumnes que hagen cursat els crèdits corresponents al Master Interuniversitari INVESMAT i presentada la seua Tesi de Màster. De la mateixa forma, tindran accés al doctorat aquells estudiants que es troben en possessió del Diploma d’Estudis avançats obtingut en els programes de doctorat del Reial decret 778/1998 “Matemàtica Multidisciplinàries” del Departament de Matemàtica Aplicada de la Universitat Politècnica i el “Programa de doctorat interdepartamental” de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València.
- També tindran accés al Doctorat, aquells alumnes que hagen cursat un nombre de crèdits equivalent al del Màster INVESMAT en altres màsters (60 ECTS), tant de l’estat espanyol com a estrangers, que estiguen dins de l’àrea de Matemàtiques o que provinguen d’altres Programes de Doctorat tant nacionals (Reial decret 778/1998) com a estrangers, sempre que la Comissió Acadèmica emeta un informe favorable. Aquesta comissió requerirà la informació necessària de l’estudiant sobre els coneixements d’est i realitzarà una proposta sobre les condicions d’admissió del mateix, establint si escau la tutela que considere adequada.
- Es seleccionarán els alumnes usant criteris d’excel·lència acadèmica i acords entre les Universitats receptores i les emissores. Els criteris específics ponderats que s’aplicaran seran els següents:-L’expedient acadèmic de les titulacions prèvies de grau i màster (o equivalents) (60%)-Valoracion de la carta d’interessos i motivació presentada per l’alumne i la seua adequació a les línies de recerca del Programa (30%)-Altres mèrits (10%)
Si la Comissió Acadèmica ho considera oportú, es realitzaran entrevistes personals. Aquells alumnes rebutjats podran sol·licitar la revisió de l’expedient seguint les normes de dret administratiu.
La Comissió Acadèmica del Programa podrà exigir que els alumnes que accedisquen amb un màster no emmarcat en l’àrea de matemàtiques realitzen complements formatius. Aquests complements formatius seran seleccionats de l’oferta que realitza el Màster Universitari en Recerca Matemàtica.
- Estudiants amb dedicació a temps parcial:
No està especificat com a criteri d’admissió la dedicació a temps complet o parcial de l’estudiant.Qualsevol alumne admès en el programa podrà matricular-se com a alumne a temps parcial si és autoritzat per la Comissió Acadèmica del Programa. - Estudiants amb necessitats educatives especials:
Les característiques del nostre programa requereixen tan sols estudi i treball personal del doctorand orientat i supervisat pel director de la tesi. Per aquesta raó, i tenint en compte els avanços tecnològics existents per a l’ús d’ordinadors, no són necessaris sistemes d’admissió especials per a aquests estudiants. D’altra banda les instal·lacions de les universitats participants estan adaptades per a l’accés d’alumnes amb discapacitat. Ambdues universitats disposen de serveis especials destinats a estudiants amb necessitats educatives específiques derivades de la discapacitat que, si escau, avaluaran les seues necessitats i proposaran a la Comissió Acadèmica del programa les possibles accions a desarollar.